Programma's op maat

Boeiende thema's voor particuliere en zakelijke groepen

"Alles klopte, we hebben zeer genoten"

Nu aanvragen!
Familie of vrienden

U ziet zoveel meer van de stad met één van onze ervaren gidsen. Uw programma is altijd toegesneden op uw wensen en mogelijkheden.

Op reis met familie of vrienden

U heeft een leuke aanleiding voor een paar dagen naar Rome: een familieweekend of verjaardag, de jaarlijkse reis van uw vriendenclub, samen een weekendje weg of een vakantieweek met het gezin. Misschien bent u al vaker in Rome geweest, of bezoekt u Rome voor het eerst?

Wij nemen u de zorg uit handen voor het maken van een programma dat voor ieder aantrekkelijk is. Het (her-)ontdekken van de eeuwenoude geschiedenis en cultuur, de highlights, activiteiten buiten de gebaande paden en exclusieve bezoeken. Suggesties vindt u hier. We regelen de praktische zaken en zorgen dat alles perfect op elkaar aansluit. En natuurlijk boeken we een geschikt hotel in de sfeer, omgeving en met het comfortniveau dat u wenst. Met onze ervaring kunnen wij kunnen u helpen zodat iedereen een ontspannen vakantie beleeft.

Naar de suggesties 
Nu aanvragen!
Collega's of klanten

Onze specialiteit is 100% maatwerk programma's voor particulieren en bedrijven.

Op reis met uw collega's of klanten

Als u een reis plant met collega's of klanten of klanten wilt u dat alles perfect geregeld is. Een inspirerende bijeenkomst, een gezellig bedrijfsweekend na een druk seizoen, teambuilding van het managementteam, of een incentive reis voor uw relaties: uw zakelijke event wordt door ons strak maar ontspannen georganiseerd binnen het budget.

Met onze lokale kennis doen we u originele en exclusieve voorstellen voor activiteiten, bezichtigingen, ontmoetingen, eten en drinken en uitgaan. Voorbeelden en suggesties vindt u hier. Deze combineren we tot een uitgebalanceerd programma met oog op de doelstelling van de reis. We selecteren een hotel selecteren met de juiste faciliteiten, en regelen alle logistieke zaken. Zodat u uw handen vrij heeft.

Naar de suggesties

Reacties van klanten

"Het was een top weekeinde, veel te warm, maar top! Lunch in het parkje, zeer relaxed en goed verzorgd (fietsen waren overigens ook echt okay!). Ontbijt, super locatie, totaal onverwacht omdat je het er aan de buitenkant niet aan afziet, maar erg leuk! Vaticaans museum  avond bezoek, ook al kom je dan niet de Basiliek in, echte aanrader. Sixtijnse kapel zou geen enkele groep over mogen slaan, indrukwekkend! Gidsen: uitstekend, voelden alle drie de sfeer binnen de groep goed aan. Kortom, happy! En jij natuurlijk ook zeer bedankt voor de goede zorgen! We zijn uitstekend geslaagd in ons doel!"

Marco Beemsterboer, Vijzelaar.com

"Wij kijken terug op een paar zeer geslaagde dagen in Rome. Dit mede dankzij Persoonlijk Rome dat, gehoord onze wensen, een uitstekend programma heeft verzorgd. Goed, centraal gelegen hotel, uitstekende eetgelegenheden en prima gidsen. Bovendien: vlotte en adequate communicatie. Kortom: uitstekend!"

Michiel van Haastert, Nysingh advocaten-notarissen
Ontspannen genieten van het juiste programma

Persoonlijk Rome verzorgt maatwerk programma's voor grote en kleine groepen. Heeft u iets te vieren? Is er een speciale aanleiding om even samen weg te gaan, of wilt u juist met een groot gezelschap naar Rome? Gezellig samen op stap, een trip met de familie of een bedrijfsuitje, wij organiseren het perfecte event voor u.

"wat waren dat leuke en goed georganiseerde dagen in Rome!"

Maatwerk voor iedere gast

Bij Persoonlijk Rome krijgt iedere gast zijn eigen Rome-reis, al naar gelang uw belangstelling, de aanleiding voor de reis of samenstelling van uw gezelschap. Omdat we Rome van binnenuit kennen, kunnen we u een brede waaier van activiteiten aanbieden. Hieruit stellen we een samenhangend programma voor u samen. De organisatie nemen we volledig uit handen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, hebben we hieronder enkele thema’s benoemd en suggesties bij elkaar gezet om u een idee te geven van onze aanpak. Vraag ons om een offerte!

Urban experiences: de authentieke stad

Het karakter van Rome is het best te beleven door wandelingen te maken in één van de Romeinse wijken, waar het dagelijks leven zijn gang gaat, ongehinderd door massa’s toeristen. Rome is eigenlijk een verzameling dorpen met eigen sfeer en geschiedenis. Zo laten we je graag Monti zien, de oudste wijk van Rome, met prachtige oude straatjes en bijzondere monumenten. Tegelijk is Monti trendy, met vele kleine winkeltjes en bijzondere streetfood-lokalen. Natuurlijk wordt er ook geproefd.

Trastevere is overbekend, maar er zijn nog vele stille hoekjes te vinden. De bijzondere geschiedenis van de Joodse wijk hoort onlosmakelijk bij Rome. De wijken Ostiense en Testaccio hebben meer een industrieel karakter. Je vindt in deze wijken de mooiste voorbeelden van street-art. Ook in de grote stadswijk Esquilijn nabij het station zul je geen groepen toeristen zien rondlopen, maar wel de oude monumenten naast het nieuwe stadsgevoel ontdekken. Als je Rome écht wilt begrijpen moet je juist in deze wijken zijn.

Inspiratie en spiritualiteit in Rome

Rome nodigt uit tot nadenken over onze plek in de geschiedenis, over menselijke motieven, geloof en spiritualiteit. Juist dan is het van belang dat de gids ook een gesprekspartner is.

Als Christelijke hoofdstad heeft Rome de geschiedenis gedomineerd. Dat politiek en religie hand in hand gingen zie je in de SS Quattro Coronati. Voor velen is Rome de hoofdstad van de Rooms-katholieke kerk: bezoeken aan kerken als de St. Pieter, de St. Jan en de catacomben zijn een hoogtepunt. Een contrast is de te vinden in de intimiteit van oude kerken als de Santa Sabina. Historische achtergrond en religieuze mythes worden met elkaar geconfronteerd in het Colosseum en bij de boog van Constantijn. De Joodse geschiedenis van Rome is uitermate boeiend. De cultussen van de oude Romeinen zijn overal terug te vinden, op verzoek bezoeken we een afgesloten Mithras heiligdom.

Ook in niet-christelijke zin kan Rome een spiritueel inspirerende bestemming zijn. In een stad met een overdaad aan indrukken, geniet je optimaal door ín het hier en nu te zijn: een goede oefening in levenskunst en mindfullness!

Roma Amor

Voor een romantische stedentrip of huwelijksreis is Rome de stad bij uitstek. Samen van mooie dingen genieten, flaneren, lekker eten... U logeert in een heerlijk hotel met extra voorzieningen als een dakterras, of een bijzondere kamer. Een manier om de stad samen te verkennen is op de scooter, met één van onze gidsen. Of wat dacht u van een romantische tweezitter of een speciale sunset-tour met e-car? Wij zorgen voor een Italiaanse picknick in een mooi park.

De villa Farnesina met de prachtige fresco’s van Rafael van het verhaal van Amor en Psyche mag u niet missen. Onze gids voert u daarna door de mooie oude straatjes van de wijk Trastevere. De kunstcollectie in de Galleria Borghese is aanleiding voor het vertellen van vele liefdesverhalen.. en wie het helemaal af wil maken: u kunt een bootje huren op het romantische meertje in het park ernaast. Voor het avondprogramma denken we aan het bijwonen van een opera voorstelling in het 19e-eeuwse operahuis van Rome, met souper na.

Rome voor experts

Zoekt u de verdieping over de geschiedenis en cultuur van Rome? Onze expertgidsen kunnen voor beginners en gevorderden in Rome de geschiedenis helder uit de doeken doen en de verbanden leggen. Dat zijn geen saaie reeksen jaartallen, maar boeiende vlot vertelde verhalen die u een levendig beeld schetsen van de betekenis van een plek of monument. Natuurlijk verdienen de beroemde highlights een nadere toelichting, maar Rome heeft zoveel meer te bieden! Zoals de  Baden van Caracalla of de oude kerken op de Celio heuvel.

We houden erg van de topkunst in de Galleria Borghese, de Galleria Doria Pamhilj en de klassieke collecties van Palazzo Massimo. We genieten van een uitgebreide bezichtiging van de Palatijn of Aventijn heuvel. Barokarchitectuur vind je overal in Rome, maar wie legt je het bijzondere van het werk van Borromini uit? Speciale entrees zijn mogelijk, zoals het Mithreum van het Circus Maximus, de Piramide of de Domus Aurea. ‘Liberty-architectuur’ is een heel ander thema waar we u de mooiste voorbeelden van laten zien. De muziekgeschiedenis van Rome ligt na aan ons hart, met de tour over Puccini’s Tosca met muziekfragmenten als hoogtepunt. Rome is onuitputtelijk! 

Vroeg geleerd.. Rome met kinderen

Rome is een prima bestemming voor reizen met het gezin. Een leuke en actieve manier om de stad te leren kennen is met een fietstour, voor alle leeftijden zijn er mogelijkheden. Natuurlijk horen een intensief bezoek aan het Colosseum en een verdieping van de antieke cultuur op het Forum Romanum erbij. De kinderen kunnen zelfs op gladiatorencursus! Maar ook speciale bezoeken aan diverse musea als de Capitolijnse Musea of Palazzo Massimo over de goden en helden uit de oudheid zijn zeer geschikt.

Verschillende ondergrondse sites als de San Clemente zijn ook altijd populair. Hoe de Romeinen leefden kun je goed zien in de opgravingen van de Romeinse havenstad Ostia Antica, die nog zeer goed bewaard is gebleven. Kinderen zijn prima in staat om een rondleiding te volgen als de gids ook op kindermaat vertelt, en daar zijn onze gidsen bedreven in. Voor reizen met (jonge) kinderen is ook het comfort van belang in het hotel maar ook met het vervoer zoals de transfers van en naar de luchthaven. In onze programma’s zorgen we voor een ontspannen tempo, waarbij u zo min mogelijk in de rij hoeft te staan en niet te ver hoeft te lopen. Met voldoende heerlijke ijsstops voor onderweg…

Rome voor bedrijven

Rome biedt veel mogelijkheden voor een geslaagde voor een reis met uw bedrijf. Naast bezoeken aan de highlights als Vaticaan en Colosseum met eigen Nederlandstalige gidsen bieden we u speciale events zoals exclusieve, openstellingen (mits op tijd aangevraagd) van anders gesloten sites of monumenten, keizerlijke paleizen of een prachtige 17e eeuws adelijk palazzo en concertzaal. Wat denkt u van ontmoetingen met Nederlandse of Italiaanse vakgenoten?

Graag regelen we de tickets voor concerten en evenementen al dan niet met toelichting vooraf. Voor groepen is het ook leuk om iets samen te doen als fietsen (met picknick), scooteren of koken. Onze gidsen hebben speciale aandacht voor de sfeer van uw groep en uw vakgebied. Voor iedere wens kunnen we locaties voor diner voorstellen. En voor de nachtbrakers weten we ook de clubs te vinden waar je gezien moet worden.

Als u ’s avonds moe maar voldaan in het hotel terugkeert, dat we voor u hebben gereserveerd, kunt u tevreden terugkijken op een geslaagd event.

Placeholder Picture
Insider kennis van Rome

Bij Persoonlijk Rome hoeft u niet zelf op zoek, wij gaan voor u aan het werk. Wij kennen de stad op ons duimpje, we kennen de leukste adressen en de beste hotels.

Placeholder Picture
Collega's of klanten?

Voor bedrijven organiseren wij met veel succes programma's en incentive reizen. U nodigt uw collega's of klanten uit, wij nemen u de zorg uit handen.

Placeholder Picture
Geen zorgen

Het is veel efficiënter als iemand vooraf het programma heeft bedacht, de openingstijden en reistijden heeft ingecalculeerd en ook nog de weg weet.