Back to Top

Rome PRO

programma’s rond eigentijdse thema’s in de Eeuwige Stad

Online bijeenkomst - De A van Leiderschap

Onder ons zakelijke label ‘Rome PRO’ bieden we unieke inspiratiemodules om echt out-of-the-box te denken over relevante thema’s voor je bedrijf. Denk aan leiderschap, ‘strategie en transformatie’, of ‘overtuigingskracht’. Met ervaren trainers en moderatoren vertaal je op historische locaties in Rome de verhalen naar je eigen werkelijkheid. Dat levert verrassende inzichten op waarmee nieuwe oplossingen en werkwijzen steviger zullen worden verankerd. Een blijvende ervaring voor je team waarmee je je bedrijfsreis nog waardevoller maakt.

Om echt tot nieuwe inzichten te komen is er is ook prikkelende input nodig. En dat biedt Rome. 

PROfessionele reflectie 

Voor nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie is het goed om afstand te nemen van de tredmolen van alledag. Maar afzondering alleen is niet genoeg: al te vaak geeft een "hei-sessie" alleen maar een herhaling van zetten waarin u met collega's op de bekende manier naar uw vraagstukken kijkt.
We verzorgen onze programma's ook bij u op locatie. Dat kan als een stand-alone module, of als onderdeel van een totaalprogramma.

Rome is relevant - ook voor uw organisatie.

Ik wil meer weten
themas in Rome

Een heroriëntering in Rome

Rome is meer dan een verzameling prachtige gebouwen: de stad is een opeenstapeling van betekenissen die inwoners en buitenstaanders in de loop van de eeuwen eraan toegekend hebben. Tijdens haar lange geschiedenis bevond Rome zich steeds in het brandpunt van macht, ideeën en overtuigingen. Talloze historische monumenten overal in de stad getuigen daarvan. De oude Romeinen legden de basis voor een wereldrijk dat tot op de dag van vandaag invloed heeft. De omstandigheden veranderen en de stad past zich daarop aan, altijd op basis van dat rijke verleden. Het is allemaal mensenwerk: een optelsom van ambities, visies, passies, vernuft, inzicht, doorzettingsvermogen, geloof en creativiteit hebben de stad gevormd. Al deze activiteit levert vele verhalen op. Tijdens onze programma’s gebruiken we deze verhalen om eigentijdse vraagstukken te illustreren of te spiegelen.

Vele organisaties zien dat de wereld waarin ze werkzaam zijn snel verandert. De vraag is: waar staan we in die veranderende wereld, of liever gezegd: hoe bewegen we? Ook uw organisatie is een optelsom van geschiedenis, inzicht, passie en aansluiting bij de wereld om u heen. Daarom is Rome een ideale bestemming om met uw bedrijfsreis een ervaring te creëren die blijvende inspiratie geeft voor de toekomst van de organisatie en haar medewerkers.

Tevreden opdrachtgevers

 • LHV Advocaten Rotterdam
 • Trade Facilitation BV
 • De Santlooper
 • EnSpigt Advocaten & litigators
 • Engro
 • Ascend Development
 • Truckland
 • Pincvision
 • de Volksbank
 • NSOB

"We have a friend in Rome! A very unique way of enjoying Rome. You can just walk around and see nice buildings like the standard tourist, but Sandrina shows you the most beautiful things to watch plus the backstory which makes it way more interesting. She showed us how the successful leaders of ancient Rome used techniques that are still very useful to this day. A personal tour through Rome in which I've learned a lot and had a lot of fun! For people that want to develop personally or business trips there is no better option available!"

Rink Bosga, Pincvision

Voorbeelden van Themaprogramma's

 • (persoonlijk leiderschap
 • strategie en toekomstvisie
 • teamwerk en relaties
 • passie en motivatie
 • overtuigingskracht
 • ambitie en verantwoordelijkheid
 • identiteit en communicatie
 • disruptie en continuïteit
Placeholder Picture

Voorbeelden programma onderdelen

 • Leiderschapslessen van de keizers wat zeggen de keizers ons over (geslaagd) leiderschap?
 • Uw professie in de spiegel van de oudheid: wat zijn de wortels van uw beroep en wat zegt u dat vandaag de dag?
 • 'Een beeld van identiteit'. Nadenken over wie je bent en waar je voor staat aan de hand van 20 eeuwen Romeinse identiteit
 • 'Een team voor het leven'. De teamwork-formule van het onverslaanbare team van de machtige keizer Augustus en zijn handige vriend Marcus Agrippa
 • '26 eeuwen transformatie'. Continuïteit en verandering zichtbaar in één van de stadswijken van Rome
 • 'Ikigai Rome': een inspirerende dag rond de belangrijkste vragen van deze Japanse levensfilosofie
 • 'De mens in het midden'. Talenten en wat er voor nodig is om die uit te kunnen drukken

Wat kan ik verwachten van een PRO-programma?

Een PRO-programma kan bestaan uit themagerichte wandelingen, presentaties en/of activiteiten in Rome die vertellen over actuele thema’s van ontwikkeling van mens en bedrijf in een historische context. Vanuit dit ongewone perspectief horen de deelnemers creatieve, spannende en verrassende verhalen waarmee ze de monumenten en de historische omgeving met andere ogen gaan bekijken. Zo komt een bewustwordingsproces op gang dat kan groeien tot een nieuwe visie op de vraagstukken van mens en organisatie.

De wandelingen worden verzorgd door onze gespecialiseerde Rome-moderatoren. Zij dagen de deelnemers direct uit tot reflectie en interactie. Dat kan aanleiding geven tot een uitgebreidere uitwerking in de vorm van een discussiebijeenkomst, workshop, training of een combinatie, onder uw of onze leiding. In Rome zijn voor dergelijke sessies vele inspirerende en prachtige unieke locaties te vinden. Voor de trainingen en workshops maken we gebruik van ervaren professionals uit ons netwerk.

Verdieping en ontspanning

In een meerdaags programma is ook voldoende ruimte voor de ontspannende activiteiten die je in Rome kunt ondernemen. Dat kan alles zijn van fietsen en scooteren, tot proeverijen, speciale bezoeken, ontmoetingen, uitgaan en natuurlijk ook heel lekker eten. De PRO-programma’s bieden daarmee een unieke combinatie van verdieping, ontspanning, onderlinge verbinding, plezier en netwerken. Een blijvende ervaring is daarmee gegarandeerd!

We kunnen meerdaagse programma’s opstellen waarin diverse thema’s aan bod komen, of we verwerken de thema’s in één dag of dagdeel, in overleg met u.

Wat levert Rome Pro op?

Voor wie is het?

Medewerkers en (management-)teams die

De groepen kunnen variëren in grootte van 3 tot ca 20 personen. De programma’s worden standaard uitgevoerd in het Nederlands, Engels is mogelijk op aanvraag.

Tevreden opdrachtgevers

"De leiderschapstour maakte onderdeel uit van ons programma in Rome. De verhalen waren precies afgestemd op het reilen en zeilen binnen ons bedrijf. Leiderschapsstijlen, het insight model, personeel motiveren en succes behalen zijn elementen die binnen Truckland non stop de aandacht krijgen en deze onderdelen kwamen op een speelse, enthousiaste wijze terug in de verhalen over het oude Rome. Er was ruimte voor vragen en het tempo van wandelen was perfect voor de gehele groep. We hebben veel bijgeleerd over de geschiedenis en daarnaast zorgde de koppeling met ons bedrijf voor nieuwe inzichten. Het is niet alleen een leuke manier om de stad te leren kennen het is daarnaast een goede teambuilding activiteit en geeft je niet inzichten in je eigen bedrijf. Een unieke gepersonaliseerde ervaring!"

Esther Dams, Truckland

Rome Pro met Sandrina Bokhorst
Sandrina Bokhorst

Dat ze geschiedenis ging studeren, wist Sandrina Bokhorst (1963) al op jonge leeftijd. In Rotterdam bood de studie maatschappijgeschiedenis een brede wetenschappelijke insteek gecombineerd met een Rotterdamse praktische instelling.
Na een mooie carrière als communicatieadviseur, richtte ze zich op haar eerste passie: de oude Romeinen. In 2006 richtte ze Persoonlijk Rome op, waarmee ze vele particulieren en bedrijven prachtige Rome-ervaringen hielp realiseren. In 2018 volgde Rome PRO. Als verhalenverteller bij uitstek weet ze de geschiedenis altijd op een onderhoudende manier relevant te maken voor het nu. Met haar warme belangstelling voor mensen maakt ze moeiteloos de verbinding die nodig is om echt in gesprek te raken en reflectie mogelijk te maken: de doelstelling van Rome PRO.

Informatie en aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in onze unieke formule? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met u op. Samen bespreken we de kaders, de thema’s die spelen, de duur van de reis en wensen. Persoonlijk Rome PRO doet u op basis daarvan een offerte voor een inhoudelijk programma.

Daarnaast leveren we een pakket met alle services als hotels, diners, activiteiten en vervoer.

themas in Rome
Informatie aanvragen
Uw voornaam
Uw achternaam
Bedrijf
Uw email adres
Uw telefoonnummer
Uw vraag