Programma's op maat

Boeiende thema's voor particuliere en zakelijke groepen

Laat je terugbellen!

Naar Rome met uw eigen gezelschap - genieten van echt maatwerk

Of u nu een ontspannen weekend wilt plannen met vrienden of familie, of een goed zakelijk event wilt organiseren voor uw bedrijf: wij kunnen u helpen met onze ruime ervaring en 100% maatwerk.

Met onze lokale kennis doen we u originele en exclusieve voorstellen voor activiteiten, bezichtigingen, ontmoetingen, eten en drinken en uitgaan. Denk aan het (her-)ontdekken van de eeuwenoude geschiedenis en cultuur, de highlights, activiteiten buiten de gebaande paden en exclusieve bezoeken. Alles gecombineerd tot een uitgebalanceerd programma met oog op de doelstelling en de sfeer van de reis. We kunnen voor u een hotel selecteren met de juiste faciliteiten, en regelen alle logistieke zaken. Zodat u uw handen vrij heeft. Voorbeelden van thema's en suggesties vindt u hieronder. We regelen de praktische zaken en zorgen dat alles perfect op elkaar aansluit. 

Een offerte aanvragen

"Alles klopte, we hebben zeer genoten"

Urban experiences: de authentieke stad

Het karakter van Rome is het best te beleven door wandelingen te maken in één van de Romeinse wijken, waar het dagelijks leven zijn gang gaat, ongehinderd door massa’s toeristen. Rome is eigenlijk een verzameling dorpen met eigen sfeer en geschiedenis. Zo laten we je graag Monti zien, de oudste wijk van Rome, met prachtige oude straatjes en bijzondere monumenten. Tegelijk is Monti trendy, met vele kleine winkeltjes en bijzondere streetfood-lokalen. Natuurlijk wordt er ook geproefd.

Trastevere is overbekend, maar er zijn nog vele stille hoekjes te vinden. De bijzondere geschiedenis van de Joodse wijk hoort onlosmakelijk bij Rome. De wijken Ostiense en Testaccio hebben meer een industrieel karakter. Je vindt in deze wijken de mooiste voorbeelden van street-art. Ook in de grote stadswijk Esquilijn nabij het station zul je geen groepen toeristen zien rondlopen, maar wel de oude monumenten naast het nieuwe stadsgevoel ontdekken. Als je Rome écht wilt begrijpen moet je juist in deze wijken zijn.

Inspiratie en spiritualiteit in Rome

Rome nodigt uit tot nadenken over onze plek in de geschiedenis, over menselijke motieven, geloof en spiritualiteit. Juist dan is het van belang dat uw gids ook een gesprekspartner is.

Als Christelijke hoofdstad heeft Rome de geschiedenis gedomineerd. Dat politiek en religie hand in hand gingen zie je in de SS Quattro Coronati. Voor velen is Rome de hoofdstad van de Rooms-katholieke kerk: bezoeken aan kerken als de St. Pieter, de St. Jan en de catacomben zijn een hoogtepunt. Een contrast is te vinden in de intimiteit van oude kerken als de Santa Sabina. Historische achtergrond en religieuze mythes worden met elkaar geconfronteerd in het Colosseum en bij de boog van Constantijn. De Joodse geschiedenis van Rome is uitermate boeiend. De cultussen van de oude Romeinen zijn overal terug te vinden, op verzoek bezoeken we een afgesloten Mithras heiligdom.

Ook in niet-christelijke zin kan Rome een spiritueel inspirerende bestemming zijn. In een stad met een overdaad aan indrukken, geniet je optimaal door ín het hier en nu te zijn: een goede oefening in levenskunst en mindfullness!

Roma Amor

Voor een romantische stedentrip of huwelijksreis is Rome de stad bij uitstek. Samen van mooie dingen genieten, flaneren, lekker eten... U logeert in een heerlijk hotel met extra voorzieningen als een dakterras, of een bijzondere kamer. Een manier om de stad samen te verkennen is op de scooter, met één van onze gidsen. Of wat dacht u van een romantische tweezitter of een speciale sunset-tour met e-car? Wij zorgen voor een Italiaanse picknick in een mooi park.

De villa Farnesina met de prachtige fresco’s van Rafael van het verhaal van Amor en Psyche mag u niet missen. Onze gids voert u daarna door de mooie oude straatjes van de wijk Trastevere. De kunstcollectie in de Galleria Borghese is aanleiding voor het vertellen van vele liefdesverhalen.. en wie het helemaal af wil maken: u kunt een bootje huren op het romantische meertje in het park ernaast. Voor het avondprogramma denken we aan het bijwonen van een opera voorstelling in het 19e-eeuwse operahuis van Rome, met souper na.

Rome voor experts

Voor wie verdieping zoekt over de geschiedenis en cultuur van Rome. Onze expertgidsen kunnen de geschiedenis van Rome helder uit de doeken doen en de verbanden leggen. Dat zijn boeiende, vlot vertelde verhalen die u een levendig beeld schetsen van de betekenis van een plek of monument. De beroemde highlights verdienen een nadere toelichting, maar Rome heeft zoveel meer te bieden! Zoals de  Baden van Caracalla of de oude kerken op de Celio heuvel.

We houden erg van de topkunst in de Galleria Borghese, de Galleria Doria Pamhilj of het Palazzo Massimo. We genieten van een uitgebreide bezichtiging van de Palatijn of Aventijn heuvel. Barokarchitectuur vind je overal in Rome, maar wie legt je het bijzondere van het werk van Borromini uit? Speciale entrees zijn mogelijk, zoals het Mithreum van het Circus Maximus, de Piramide of de Domus Aurea. ‘Liberty-architectuur’ is een ander thema waar we u mooie voorbeelden van kunnen laten zien. De muziekgeschiedenis van Rome ligt na aan ons hart, met de tour over Puccini’s Tosca met muziekfragmenten als hoogtepunt. Rome is onuitputtelijk! 

Vroeg geleerd.. Rome met kinderen

Rome is een prima bestemming voor reizen met het gezin. Een leuke en actieve manier om de stad te leren kennen is met een fietstour, voor alle leeftijden zijn er mogelijkheden. Natuurlijk horen een indrukwekkend bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum erbij. De kinderen kunnen zelfs op gladiatorencursus! Maar ook speciale bezoeken aan diverse musea als de Capitolijnse Musea of Palazzo Massimo over de goden en helden uit de oudheid zijn zeer geschikt.

Ondergrondse sites als de San Clemente zijn altijd populair. Hoe de Romeinen leefden kun je goed zien in de opgravingen van de Romeinse havenstad Ostia Antica, die nog zeer goed bewaard is gebleven. Kinderen zijn prima in staat om een rondleiding te volgen als de gids ook op kindermaat vertelt, daar zijn onze gidsen bedreven in. Voor reizen met (jonge) kinderen is ook het comfort van belang in het hotel maar ook met het vervoer zoals de transfers van en naar de luchthaven. In onze programma’s zorgen we voor een ontspannen tempo, waarbij u zo min mogelijk in de rij hoeft te staan en niet te ver hoeft te lopen. Met voldoende heerlijke ijsstops voor onderweg…

Rome voor bedrijven

Rome biedt veel mogelijkheden voor een geslaagde voor een reis met uw bedrijf. Naast bezoeken aan de highlights als Vaticaan en Colosseum met eigen Nederlandstalige gidsen bieden we u speciale events zoals exclusieve, openstellingen (mits op tijd aangevraagd) van anders gesloten sites of monumenten, keizerlijke paleizen of een prachtige 17e eeuws adelijk palazzo en concertzaal. Wat denkt u van ontmoetingen met Nederlandse of Italiaanse vakgenoten?

Graag regelen we de tickets voor concerten en evenementen al dan niet met toelichting vooraf. Voor groepen is het ook leuk om iets samen te doen als fietsen (met picknick), scooteren of koken. Onze gidsen hebben speciale aandacht voor de sfeer van uw groep en uw vakgebied. Voor iedere wens kunnen we locaties voor diner voorstellen. En voor de nachtbrakers weten we ook de clubs te vinden waar je gezien moet worden.

Als u ’s avonds moe maar voldaan in het hotel terugkeert, dat we voor u hebben gereserveerd, kunt u tevreden terugkijken op een geslaagd event.

Bewezen kwaliteit
Wij kennen Rome

Wij kennen Rome van binnenuit. Hierdoor zijn we op de hoogte van de leukste plekjes en de laatste ontwikkelingen.

Wij kennen Rome
Bewezen kwaliteit

Sinds 2006 hebben we al vele gasten in Rome geholpen met een unieke Rome-reis. Ook u kunt terugkijken op een zorgeloze stedentrip met bijzondere ervaringen!

Bespaar tijd en geld
Bespaar tijd en geld

Met onze ervaring maken we voor u een programma op maat waarin de juiste activiteit op het juiste moment is gepland. U kunt ontspannen genieten!

"wat waren dat leuke en goed georganiseerde dagen in rome!"